Korpi Capital ostaa Urajärven Metalli Oy:n osakkeita

Korpi Capital ostaa Bark Oy:n osakkeita
19.4.2021
Korpi Capital ostaa Veljekset Nuutinen Oy:n (Venue) osakkeita
22.6.2021

Korpi Capital Oy on ostanut Urajärven Metalli Oy:n osakkeita yhdessä kohdeyhtiönsä Sysi Oy:n muiden omistajien kanssa. Urajärven Metalli Oy on vuonna 1984 perustettu konepaja, jolla on kattava konekanta kevyeen ja keskiraskaaseen tuotantoon. Sysi Oy on puolestaan viimeisen 10 vuoden aikana kasvanut materiaalinkäsittelyn erikoisosaajaksi, jolla on vahva jalansija kaivannaisteollisuudessa. Urajärven Metalli tulee osaksi Korven erikoistuneen korjausrakentamisen clusteria. Yhtiö tähtää kasvuun uuden omistuspohjan ja hallituksen tukemana.

Urajärven Metallin operatiivinen johto jatkaa tehtävissään. Yhtiön hallitukseen valittiin Sysi Oy:n Petteri Viinanen (hallituksen puheenjohtaja) ja Teppo Lehtinen. Teemu ja Tomi Savolainen jatkavat yhtiön hallituksessa.

Korpi Capitalin roolina on laajentaa Urajärven Metallin strategista, hallinnollista ja yritysjärjestelyosaamista hallitustyöskentelyn kautta. Sysin Petteri Viinanen puolestaan kommentoi kauppaa seuraavasti:

”Toimitusten täsmällisyys ja korkea laatu sekä jatkuva halu kehittää niin tuotteita kuin yritystoimintaakin on aina ollut molempien yritysten intohimo. Järjestely mahdollistaa Sysi Oy:n kotimaisen tuotannon osuuden merkittävän kasvattamisen sekä Urajärven Metalli Oy:n asiakaskunnan entistä paremman palvelemisen. Lisäksi järjestely laajentaa yritysten teknologiaosaamista. Yhteistyössä yritykset tulevat tarjoamaan asiakaskunnalleen entistä laajempaa osaamista niin tuotteiden kuin palveluidenkin saralla sekä vahvistamaan toistensa osaamista uusilla osa-alueilla.”

Tutustu Urajärven Metalliin täällä. Sysin nettisivut löytyvät täältä.